Vild Mad
I sensommeren bugner naturen med urter, frø og bær, som kan spises. I Tarup Davindes ”Vild Mad” vil I lære at genkende og indsamle det spiselige vi finder i naturen. Vi flækker brænde, tænder bål med strygestål og tilbereder vores vilde madretter over bålet.
Menuen kan fx stå på:
Nældedeller, som er lavet ud fra brandnældens frø
Bilarver stegt i eget voks – med et lille drys af salt
Æble- og havtorn kompot
Grydebrød med eget friskkværnet urtesmør af oregano, skvalderkål og røllike
Pandekager med orangegylden havtornesirup
og meget andet – måske har I en god idé
Kom og vær med og bliv overrasket over hvor godt det smager.
Vild mad er relevant inden for madlavning, biologi og klassefællesskab
Eleven lærer om spiselige planter, urter, frø og bær
Eleven lærer at artsbestemme
Eleven lærer at forberede, tænde og vedligeholde et bål
Eleven lærer at lave mad over bål
Eleven lærer at lave fællesmad
Husk:
Påklædning efter vejret samt madpakke og drikkedunk
Målgruppe:
6.-10. klassetrin
Antal forløb:
10 klasseforløb (et klasseforløb svarende til 24 elever)
Periode:
Fra august til september 2025
Fra maj til og med juni 2026
Tid og sted:
Kl. 09.00-13.00 eller efter aftale
Det Fælles Mødested i Tarup-Davinde
Rolighedsvej 100, 5220 Odense SØ
Deadline for tilmelding:
Inden sommerferien for forløb i 2025
Inden juleferie for forløb i 2026
Tilmelding:
Naturskolen Åleløkkestedet i Tarup-Davinde
hos Isabel Margrete Ebbesen,
Tlf. 61384103 eller mail: IMEBB@odense.dk




