Vild Mad

I sensommeren bugner naturen med urter, frø og bær, som kan spises. I Tarup Davindes ”Vild Mad” vil I lære at genkende og indsamle det spiselige vi finder i naturen. Vi flækker brænde, tænder bål med strygestål og tilbereder vores vilde madretter over bålet.

Menuen kan fx stå på:

  • Nældedeller, som er lavet ud fra brandnældens frø

  • Bilarver stegt i eget voks – med et lille drys af salt

  • Æble- og havtorn kompot

  • Grydebrød med eget friskkværnet urtesmør af oregano, skvalderkål og røllike

  • Pandekager med orangegylden havtornesirup

  • og meget andet – måske har I en god idé

Kom og vær med og bliv overrasket over hvor godt det smager.
Vild mad er relevant inden for madlavning, biologi og klassefællesskab

  • Eleven lærer om spiselige planter, urter, frø og bær

  • Eleven lærer at artsbestemme

  • Eleven lærer at forberede, tænde og vedligeholde et bål

  • Eleven lærer at lave mad over bål

  • Eleven lærer at lave fællesmad

Husk:
Påklædning efter vejret samt madpakke og drikkedunk

Målgruppe:
6.-10. klassetrin

Antal forløb:
10 klasseforløb (et klasseforløb svarende til 24 elever)

Periode:
Fra august til september 2025
Fra maj til og med juni 2026

Tid og sted:
Kl. 09.00-13.00 eller efter aftale
Det Fælles Mødested i Tarup-Davinde
Rolighedsvej 100, 5220 Odense SØ

Deadline for tilmelding:
Inden sommerferien for forløb i 2025
Inden juleferie for forløb i 2026

Tilmelding:
Naturskolen Åleløkkestedet i Tarup-Davinde
hos Isabel Margrete Ebbesen,
Tlf. 61384103 eller mail: IMEBB@odense.dk