MasterChef Wild
- natur og gastronomi
I MasterChef Wild skal I lave lækre småretter fra alverdens gadekøkkener med vilde lokale planter. Under forløbet samler vi vilde planter, elever får viden om planternes kulturhistorie, om sankning, vi smager på forskellige planter og snakker om hvordan de kan bruges i køkkenet.
Derefter skal I i grupper tilberede små retter midt i naturen over bål eller trangia. I skal anrette og sætte jeres præg på maden ved at kombinere smage, tekstur, farver mv. Der er tidsfrister der skal overholdes, retter skal serveres og dommerne smager samt bedømmer efter kunstens regler.
Undervisningsforløbet kombiner kulturhistorie, friluftsliv, plantekendskab, madkundskab og teambuilding.
Eleven får kendskab til naturens spisekammer
Eleven bliver klogere på planternes kulturhistorie
Eleven udfordres på kreativ madlavning
Eleven lærer at samarbejde omkring madlavning
Eleven lærer at tilberede, anrette og præsentere mad
Husk:
Påklædning efter vejret samt madpakke og drikkedunk
Målgruppe:
6.-10. klassetrin
Antal forløb:
5 klasseforløb (et klasseforløb svarende til 24 elever)
Periode:
Fra august til midt september 2025
Fra maj til og med juni 2026
Tid og sted:
Kl. 09.00-13.00 eller efter aftale
Trente Mølle Naturskole, Trentevej 7 - Ny Stenderup, 5672 Broby,
Pipstorn skov, Lucienhøj 14v, 5600 Faaborg
eller tæt på jeres skole.
Deadline for tilmelding:
Inden sommerferien for forløb i 2025
Inden juleferien for forløb i 2026
Tilmelding:
Trente Mølle Naturskole
Tlf.: 62681979
Mail: trente@trente.dk




